Stop contur, start iluminare – cum abordezi trendul anului 2017

În 2016, oriunde întorceam privirea, vedeam tutoriale despre cum să facem contouring-ul perfect, tehnica pentru acel ten ideal al lui Kim Kardashian care te face să pari cu 5 kilograme mai slabă. Nu am fost niciodată un fan, iar când testam terenul, o făceam subtil cu un bronzer.

Dar se pare că viața contouring-ului nu a fost așa de lungă, fiindcă în anul 2017 tenul trebuie să fie proaspăt, luminos, strălucitor. Facem cunoștință așadar cu tehnicile de strobing și iluminare.

Recunosc faptul că acest trend este mai pe gustul meu, însă am tot încercat să găsesc produse cu care să obțin acest efect fără să îmi evidențiez inestetic excesul de sebum din zona T.

Cum aplici iluminatorul

Scopul iluminatorului este să scoată în evidență acele zone ale feței pe care lumina pică în mod natural. Ca o regulă generală, aceste zone ar fi: punctul cel mai înalt al pomeților – sub zona ochilor, nasul și fruntea. Însă cel mai sigur este să vă analizați voi cu atenție trăsăturile și să găsiți ceea ce funcționează pentru voi. De exemplu, eu am nasul mai lung, iar iluminatorul plasat pe nas nu ar face decât să îl mărească și mai mult, așa că pentru mine nu este o opțiune. Luați o oglindă și priviți-vă cu o sursă de lumină (ca o lampă) îndreptată spre voi, întorcând fața în toate direcțiile. Acolo unde vedeți că lumina se reflectă puțin va trebui să aplicați iluminatorul.

Vă arăt produsele pe care le-am descoperit eu, pe care le consider OK din punctul de vedere al calității, dar și al raportului preț-calitate.

Paleta iluminatoare de la Revlon

Este un mix excelent între iluminator, blush și eventual puțin bronzer, în funcție de nunața pe care o alegeți. Și asta fiindcă puteți alege dintre mai multe variante – cea din imagine este 030 Bronze Glow și se potrivește bine cu tenul meu măsliniu fiindcă are un subton auriu. Prețul paletei este de aproximativ 25 – 30 de lei și o puteți cumpăra de aici.

paleta-iluminatoare-revlon

 

Pudra parfumată de la Bottega Verde

Un produs mai deosebit, de care m-am îndrăgostit atât datorită ambalajului, dar și datorită efectului pe care îl lasă pe ten. Deși unora dintre voi vi se poate părea că are în compoziție mult sclipici, cred că este un iluminator subtil care merge de minune pulverizat pe un ten natural, fără fond de ten sau cu un BB Cream. Miroase genial și o puteți aplica pe orice zonă a corpului. Prețul normal al pudrei este de 80 de lei, însă o găsiți în această perioadă la reducere și o puteți cumpăra de aici.

pudra-parfumata-pentru-fata-si-decolteu-cu-perle

 

Pudra luminoasă irizată de la Melkior

Este o pudră care vă oferă tot o iluminare subtilă și vă recomand nuanța Winter Glow, cea care este și în imagine. Ca mai toate produsele Melkior este destul de pigmentată și o puteți folosi fie în cantitate mai mică, pe o pensulă foarte pufoasă, pe toată suprafața tenului, fie în cantitate puțin mai mare, pe o pensulă specială pentru blush sau contur, strict pe zona pomeților, a frunții și a nasului. Prețul pudrei este de 60 de lei și o puteți cumpăra de aici.

pudra-luminoasa-melkior-winter-glow

 

Benefit High Beam iluminator lichid

Poate unul dintre cele mai cunoscute produse pentru ilmuniare, încă dinainte ca acest trend să existe, este High Beam de la Benefit. Spre deosebire de toate celelalte prezentate până acum este un iluminator lichid și îl aplicați cel mai bine cu un burețel sau cu degetele, cu mișcări de tapotare. Deși prețul este mai mare, undeva la aproximativ 110 lei, este unul dintre cele mai bune iluminatoare pe care le-am încercat vreodată, rezistă mult pe ten și fiindcă are o textură lichidă nu se strânge pe piele. Îl puteți cumpăra de aici.

high-beam-benefit

 

Sursa imagine: maybelline.com