Roadtrip: București – Golful Pescarilor

Când ai putea să mergi până la mare dacă nu într-o zi friguroasă, cu nori și furtuni în prognoză? Ca să fiu sinceră, ne-am adventurat la un astfel de roadtrip mai ales fiindcă aveam noul Alfa Romeo Stelvio pentru un test drive. Și ne-a plăcut atât de mult în zilele de umblat prin oraș, încât am zis că ar fi păcat să nu dăm o fugă până undeva cu el.

Fiindcă eram siguri că la malul mării nu ne va aștepta nimeni cu un cocktail rece și o frunză de palmier, ci mai degrabă vântul și cele doar 17 grade, am mers pe autostradă doar până la Cernavodă, apoi am luat-o pe drumuri naționale și județene, prin Cochirleni, Ion Corvin, Adamclisi, până la Techirghiol și Agigea. Ne-am bucurat astfel mai mult de liniște, drumuri cu foarte puține mașini, peisaje frumoase cu vii, dealuri și Dunărea, ocazional gâște, oi pe șosea și porci care se plimbau liberi prin sat.

Destinația a fost Agigea, mai exact Golful Pescarilor.

La Golful Pescarilor te lovești de unul dintre cele mai frumoase locuri de pe malul Mării Negre. Pe lângă peisajul superb, despre care vă lăsăm să vă povestească mai multe imaginile de mai jos, te așteaptă două restaurante, unul dintre ele mai popular decât golful în sine: Pescăria lui Matei. Al doilea, cel la care am decis și noi să luăm prânzul, se numește Restaurant Golful Pescarilor și servește în proporție de 95% preparate din pește proaspăt, absolut delicioase toate. Am încercat ciorba lipovenească, rapanele, bibanul de mare și tiramisu, iar masa ne-a costat 180 de lei, cu tot cu două rânduri de băuturi.

Ce ne-a surprins extrem de plăcut a fost servirea, total opusă față de experiența noastră pe plaja Zanzibar din Mamaia. Totul se mișcă bine, rapid, ți se zâmbește și primești chiar și glume sau complimente în prețul preparatelor. Sperăm că este la fel și în full sezon, însă fiindcă era destul de aglomerat chiar și acum, suntem optimiști în privința asta 🙂

Plaja din Golful Pescarilor este destul de mică iar nisipul este plin de pietricele și scoici, deci nu așa de fin ca în stațiuni. Însă există umbrele și șezlonguri, așadar poate fi și o destinație pentru plajă. Noi vă recomandăm însă această locație pentru liniște și peisaj, eventual la răsărit, când veți găsi mai puțină lume.