Review | Masca L’Oréal Paris Pure Clay cu eucalipt

Sunt fană a măștilor cu argilă de când mă știu (well, de când am început să folosesc măști 🙂 ) și tânjeam după cele de la L’Oréal de câteva luni bune, după ce le-am tot văzut pe la beauty bloggerii din străinătate. Toată lumea spunea că sunt geniale și că multe dintre fete le-ar alege chiar și în locul unor măști mai scumpe, de la branduri high end. Vestea bună a venit de la L’Oréal luna aceasta, când au adus produsele Pure Clay și în România.

Gama Pure Clay vine cu trei variante de măști, toate conținând trei tipuri de argilă: albă, albastră și roșie. Pe lângă acestea, fiecare variantă conține și un alt ingredient activ:
Pure Clay – Purify Mask – pentru curățare și matifiere, cu trei argile și eucalipt
Pure Clay – Glow Mask – pentru curățare și strălucire, cu trei argile și extract de cărbune
Pure Clay – Exfo Mask – pentru exfoliere, cu trei argile și extract de algă roșie

Eu am ales să testez varianta cu eucalipt, fiindcă în general folosesc măștile cu argilă pentru curățare intensă. Pentru exfoliere prefer scruburile, iar pentru strălucire măștile mai hidratante.

Produsul vine într-un borcănaș din sticlă, iar pe ambalaj scrie că cei 50 ml ar ajunge pentru 10 aplicări. Cred că depinde însă și de cantitatea pe care o aplici de fiecare dată, dacă pui masca pe toată fața sau doar pe o zonă cu probleme, în strat mai subțire sau mai gros. Eu am folosit-o până acum de 3 ori și sigur îmi va ajunge pentru mai mult de o lună.

Îmi place mult faptul că are o textură ușoară și un miros plăcut. Mi-a lăsat tenul curat, fără să facă minuni, însă este una dintre cele mai eficiente măști pe care le-am folosit până acum. Judecând după raportul calitate-preț, chiar își face bine treaba. Eucaliptul o face și puțin răcoritoare, așa că va fi bună cu siguranță și la vară. Nu am reușit încă să observ puterea de matifiere, fiindcă am tenul mai uleios vara decât acum.

PRO: se aplică ușor, miros plăcut, răcoritoare, curăță eficient tenul, nu lasă pielea roșie și iritată, 3 variante de mască dintre care o poți alege pe cea potrivită ție
CONTRA: dacă sunteți fani ai măștilor naturale, se poate să nu vă placă câteva dintre ingrediente: gumă xanthan, parfum, dimethicone (lista completă de ingrediente este mai jos)
PREȚ: între 40 și 50 de lei (depinde dacă aveți noroc și prindeți vreo ofertă)
DE UNDE CUMPERI: momentan doar din magazinele dm
POTRIVITĂ PENTRU: toate tipurile de ten, în special mixt sau gras

Mai multe informații despre produs găsești aici.

Ingrediente: AQUA / WATER, KAOLIN, GLYCERIN, GLYCERYL STEARATE, PROPYLENE GLYCOL, CYCLOHEXASILOXANE, HYDROGENATED POLYISOBUTENE, DIMETHICONE, PEG-100 STEARATE, PRUNUS ARMENIACA SEED POWDER / APRICOT SEED POWDER, PERLITE POLYSORBATE 20, CARBOMER, TRIETHANOLAMINE, DIMETHICONOL, PALMARIA, PALMATA EXTRACT, MOROCCAN LAVA CLAY, CAPRYLYL, GLYCOL, XANTHAN GUM, MONTMORILLONITE, TOCOPHEROL, PHENOXYETHANOL, CI 77491, CI 77492, CI 77499 / IRON OXIDES, LINALOOL, PARFUM / FRAGRANCE