Noul BMW Seria 7 te conduce spre mașină cu un covor de lumină

E perfect normal să ai probleme cu orientarea în spațiu pe întuneric, mai ales când asta se întâmplă în timp ce îți cauți mașina într-o parcare prost iluminată, dar BMW Seria 7 are deja un as în mânecă.

De la bun început trebuie să menționăm faptul că sistemul a fost dezvoltat de Institutul Fraunhofer pentru Optică Aplicată și Inginerie de Precizie din Jena, Germania, iar cei care achiziționează noul BMW Seria 7 se pot bucura de acesta ca dotare standard sub numele de Welcome Light Carpet.

Este de asemenea adevărat că până acum, BMW oferea soluții de iluminare exterioară pentru modelele sale, însă acestea sunt amplasate fie în oglinzile laterale, sau în mânerele ușilor, dar din acest motiv la deschiderea ușilor, lumina se îndepărtează de zona pe care ar trebui să o facă mai vizibilă.

Și cum un BMW Seria 7 trebuie să-și trateze pasagerii și șoferul ca pe niște VIP-uri, modulul creat de mințile luminate de la Institutul Frauhofer are grijă ca experiența high-class să fie prezentă și pe timp de noapte.

Acesta este instalat sub mașină, în spatele pragurilor laterale și folosește 150 de microproiectoare asistate de microlentile ce poti fi poziționate individual. Astfel, acestea direcționează lumina pe un culoar care acoperă o suprafață de patru metri pătrați, de o parte și de alta a limuzinei.