Mai mult ca 911: Porsche Panamera

După Cayenne, Panamera este al doilea model din gama Porsche care a pus umărul la treabă și a crescut profiturile mărcii în ultimii ani.

Pe principiul “nu te pune să schimbi un lucru care funcționează”, Porsche duce Panamera la a doua generație, sinonimă cu maturizarea modelului. Cine pune zilnic capul pe pernă cu gândul la un Porsche 911 va regăsi la noul Panamera aceleași linii și forme cu care i-a cucerit de la bun început 911.

Diferă ambalajul însă, o caroserie cu patru uși pentru un Gran Turismo care s-a autoproclamat deja drept cea mai rapidă limuzină din lume. Porsche va lansa trei versiuni pentru noul Panamera, și anume Panamera Turbo (V8, 550 de cai putere), Panamera 4S (V6, 440 de cai putere) și Panamera 4S Diesel (V8, 422 de cai putere), dotate cu tracțiune integrală și transmisia automată cu dublu ambreiaj PDK.

După ce actualul Mercedes-Benz S-Class a introdus spectacolul în segmentul limuzinelor iar noul BMW Seria 7 a ridicat ștacheta cu o supradoză de tehnologie – vorbim despre felul în care se prezintă interiorul acestor modele – Porsche Panamera oferă o replică pe măsură.

Instrumentele de bord sunt acum digitale și din ce am putut vedea în poze, îți îmbrățișează ochii din cele două ecrane de 7 inci ce introduc conceptul Porsche Advanced Cockpit. Odată cu acesta, Porsche a redus semnificativ numărul de butoane și comenzi de pe consola centrală, înlocuindu-le cu suprafețe și ecrane tactile condimentate de turometrul amplasat central în panoul de bord, un detaliu inspirat de Porsche 356 A.

porsche_panamera_01

porsche_panamera_02

porsche_panamera_03

porsche_panamera_04

porsche_panamera_05

porsche_panamera_06

porsche_panamera_07

porsche_panamera_08

porsche_panamera_09

porsche_panamera_10

porsche_panamera_11

porsche_panamera_12

porsche_panamera_13

porsche_panamera_14

porsche_panamera_15

porsche_panamera_16

porsche_panamera_17

porsche_panamera_18

porsche_panamera_19

porsche_panamera_20