Hot This Week: Skoda Karoq, BMW M5 M xDrive, galerie foto cu McLaren 720S

Skoda lansează al doilea SUV al mărcii – Karoq, BMW anunță că noul M5 F90 va avea tracțiune integrală M xDrive iar McLaren 720S este subiectul unor imagini numai bune pentru desktopul tău.

Bun, să începem cu Karoq. După Kodiaq, Skoda iese din nou la rampă cu un crossover – botezat Karoq. Până ne dăm seama cum se pronunță corect, reține că noul Karoq va fi disponibil cu cinci motoare (benzină și diesel) care livrează între 115 și 190 cai putere. Poți alege între transmisia manuală cu șase trepte sau automata DSG cu șapte trepte.

Portbagajul oferă 521 litri dar dacă rabatezi scaunele din spate obții 1.630 de litri. Sau poți să le demontezi complet, iar portbagajul crește până la 1.830 de litri. Cam cât o dubă mai modestă.

În continuare, BMW oferă primele informații oficiale despre noul M5 F90. Cel mai încins subiect este legat de felul în care puterea ajunge la roți și anume sistemul de tracțiune integrală M xDrive.

Până ca puriștii să apuce să urle în chinuri, vă spunem că acest sistem permite direcționarea integrală a cuplului către roțile din spate. La nevoie, roțile din față primesc și ele o porție variabilă de cuplu, pentru că sigur nu vrei să-ți fugă complet spatele și să ajungi învârtindu-te în șanț.

Oricum, am stabilit că M5 este în continuare un BMW demn de cea mai puternică literă din lume. În plus, cel de la volan are la dispoziție trei moduri: 2WD, 4WD și 4WD Sport, iar sub capotă poate conta pe un V8 twin-turbo de 4,4 litri cu circa 600 de cai putere. 💣

McLaren a lansat noul 720S cu ceva vreme în urmă, însă nu ne-a arătat toate imaginile. O face acum, pe principiul mai bine mai târziu decât niciodată, și deja avem o mare dilemă – nu știm pe care să dăm click dreapta și set as wallpaper. Poate sunteți voi mai inspirați. 😎