Hot This Week: BMW Seria 2 facelift, Jeep versus hot rod, Porsche 911 #1.000.000

Porsche produce modelul 911 cu numărul un milion, BMW Seria 2 primește un facelift subțire, Jeep Grand Cherokee SRT ia la fugă un hot rod și ce mai cumpără bogații lumii.

Bun, începem cu BMW. Munchen trece Seria 2 Coupe și Cabrio printr-un subtil proces de redesenare care atinge doar vizual cele două modele. Prin vizual ne referim la o grilă ușor mărită, faruri și stopuri cu LED disponibile standard plus trei noi culori de caroserie – Mediterranean Blue, Seaside Blue și Sunset Orange – și patru noi modele de jante (17 și 18 inci). La interior, ecranul central de 8,8 inci se transformă în display tactil dacă este specificat sistemul de navigație Professional.

Sărbătoare mare la Zuffenhausen, unde modelul Porsche 911 cu numărul 1.000.000 a ieșit de pe poarta fabricii. Cum era și normal, într-o interpretare unică a versiunii 911 Carrera S: exterior Irish Green, 450 de cai putere, pachet Sport Chrono și cutie de viteze manuală cu 7 trepte, fix cât să gâdile principiile puriștilor, însoțite de tot felul de embleme și de cele mai bune finisaje din portofoliul Porsche Exclusive.

Rămânem pe același mal al Atlanticului pentru că Jeep UK a luat un Grand Cherokee SRT și a provocat la duel un hot rod. Știm, sună ca o poveste de pe celălalt mal al Atlanticului, dar se întâmplă în Marea Britanie.

Și tot în patria lui Shakespeare, bogații atinși de drogul automobil au licitat pentru 77 de modele clasice într-un eveniment organizat pe circuitul de la Silverstone. Evident, nu aș fi inclus asta aici dacă printre exponate nu se afla un Aston Martin DB6 MKII Vantage din 1971. Cel de jos, vândut pentru 348,750 de lire sterline.