Dragă, am desfigurat Octavia

Skoda Octavia a primit un facelit care extinde pachetul tehnologic și aranjează capitolul design.

Evident, folosesc aranjează cu același sens cu care spui că un boxer și-a aranjat adversarul.

Serios acum, cu ce-a greșit Octavia?

Nu știu voi, dar în materie de aspect aș alege oricând Skoda în locul fraților de grup, Volkswagen sau Seat, deși nici cehii nu au cel mai pasional limbaj de design. Dar Octavia avea o anume personalitate, la fel ca și fratele mai mare Superb.

Din punctul meu de vedere, există două posibilități: cineva de la Skoda e fan Mercedes-Benz E-Class (generația W212, lansată în 2010), fie șeful de design de la Skoda este apaș.

mercedes-benz_e350_cdi

A doua variantă pică, pentru că Jozef Kaban, responsabilul cu designul exterior la Skoda este slovac. Să nu uităm nici că în România, Skoda Octavia este cel mai bine vândut model străin.

Deci, ce ne facem cu Octavia facelift? Momentan, așteptăm să o vedem în realitate, poate imaginile oficiale nu ne spun toate detaliile.

În afară de farurile despicate-n patru, Octavia facelift primește faruri și lumini de zi cu LED, trei sisteme noi de infotainment dintre care cel mai performant – Columbus – este bazat pe un ecran de 9,2 inch și un pachet extins de sisteme de siguranță: predictive pedestrian protection, blind spot detection și rear traffic alert.

Opțional, Skoda poate dota Octavia facelift cu sistemul DCC (dynamic chassis control) cu trei moduri de rulare: comfort, normal și sport.

2017_skoda_octavia_facelift_01

2017_skoda_octavia_facelift_02

2017_skoda_octavia_facelift_03

2017_skoda_octavia_facelift_04

2017_skoda_octavia_facelift_05