DIY | Decorațiuni de toamnă și iarnă care nu te costă nimic

E sweater weather, bei zilnic ciocolată caldă și ți se pare că notele de roz și verde din casa ta nu prea se asortează cu atmosfera de afară? Dacă ai puțină îndemânare la DIY, fără să îți lipești degetele între ele și poți să coși un nasture, avem pentru tine câteva idei pentru moduri absolut gratuite prin care îți poți decora casa.

Perne călduroase

Ai cu siguranță prin fundul vreunul dulap sau setar 2-3 pulovere vechi pe care nu le mai porți din diverse motive, dar care sunt la fel de călduroase și pufoase. Le poți folosi pentru a îmbrăca pernele prea viu colorate, fără a le distruge (poți scoate husa la primăvară 🙂 ).

Vei avea nevoie de:
– perne vechi sau care nu îți mai plac
– pulovere vechi
– ac si ață

Îți vom pune la încercare doar aptitudinile de cusut. Taie mânecile și gulerele puloverelor, cu atenție ca să eviți desfacerea împletiturii. Apoi pune câte un pulover pe o pernă și coase de jur împrejur, pentru a face o husă.

În loc de pulovere poți folosi și fulare sau orice alt material pufos.

Lumânări cu sclipiri de zăpadă

Lumânările ne oferă acea atmosferă caldă și nu cred că îți lipsesc nici acestea de prin casă, indiferent de forma lor. Poți folosi atât lumânări clasice, cilindrice, cât și lumânări în pahare de sticlă. Important este să fie cât mai simple, fără aplicații.

Vei avea nevoie de:
– lumânări
– ojă, preferabil lac transparent
– un fard vechi cu sclipici, pe care îl spargi ca să se transforme în pudră

Întinde un ziar ca să eviți pătarea mesei cu ojă și împrăștierea sclipiciului peste tot. Pe o suprafață similară cu cea a unei foi de hărtie împrăștie sclipiciul egal, ca într-un fel de pătură. Aplică ojă pe suprafața lumânării pe care vrei să aplici sclipiciul, apoi trece lumânarea cu acea zonă prin pătura de sclipici. Acesta se va lipi uniform și se va usca în aproximativ 10-15 minute.

Poți realiza modele cu dungi, cercuri sau orice altceva îți dorești, fiindcă oja se aplică cu ușurință. Dacă ai în casă lipici, îl poți folosi în locul ojei.

Frunze parfumate

O decorațiune extrem de simplu de realizat, care va înfrumuseța camera și va emana și un miros plăcut timp de cel puțin 2-3 săptămâni.

Vei avea nevoie de:
– câteva frunze galbene și arămii, cât mai curate, fără urme de apă sau noroi. Dacă simți că nu sunt perfect uscate, lasă-le câteva ore pe calorifer.
– un plic cu scorțișoară pudră, pe care sigur îl ai în casă pentru ciocolată caldă sau vin fiert
– un coș, o tavă mică sau un capac de cutie

Tot ce trebuie să faci este să așezi frunzele în coș sau orice alt suport ai la îndemână, iar apoi să presari scorțișoara peste ele. Ta-daaaam!