De ce îți recomand accesoriile originale BMW M Performance

Pe scurt, pentru că ești prea sărac ca să-ți cumperi lucruri ieftine.

Exemple de tentative catastrofale de tuning pe diverse mașini care poartă în vârful capotei sigla BMW sunt, la propriu, pe toate străzile. De multe ori cu numere de Bulgaria, dar asta e altă poveste.

În orice caz, ce vreau să spun este că mașina ta merită ce-i mai bun, nu? Dacă picăm de acord asupra acestui aspect, pot să merg mai departe și să-ți spun că gama BMW M Performance există din 2008, când s-a lansat sub numele de BMW Performance și acoperea modelele BMW Seria 1, BMW Seria 3, BMW X5 şi BMW X6, generaţiile precedente. Apropo, dacă ești posesor al uneia dintre mașinile de mai sus, beneficiezi în continuare de aceste accesorii.

bmw_M_performance_26

Între timp, gama a fost redenumită BMW M Performance iar tentaculele i s-au extins pe mai toată oferta BMW, așa că în prezent aceste componente pot fi instalate pe modele BMW, BMW M Performance (Seria 2 M235i, X6 M50d) și BMW M (M3, M4), cu câteva excepții: BMW Seria 5 Gran Turismo, BMW Z4, BMW i3 şi BMW i8. Deci îți poți personaliza inclusiv X5-ul sau Seria 3 GT-ul din parcare, în cazul în care deții unul din ele.

Bine, dar ce înseamnă concret BMW M Performance?

În primul rând, transformări de design și aerodinamică, care, din motive estetice lesne de înțeles, sunt și cele mai populare. Aici intră și jantele, dar și elementele din fibră de carbon, dintre care în jur de 80% sunt realizate manual. Nu la Gigi Mecanicu’ în subsol, nu la nea X,Y sau Z în pivniță. Apropo, știai că eleronul BMW M Performance pentru BMW Seria 3 cântărește doar 250 de grame?

Există opțiuni de personalizare și pentru interior, cu piele Alcantara sau fibră de carbon, iar pentru volan, cireașa de pe tort în materie de BMW M Performance este un display central şi afişaj cu led al turaţiei, luat direct din motorsport.

bmw_M_performance_21

Dacă nu ești mulțumit cu ce ai în standard sub talpa dreaptă, BMW M Performance oferă și kituri de putere care modifică circuitul evacuării, filtrul de admisie aer, intercooler sau convertizorul de cuplu al cutiei automate, în funcție de model. BMW ne-a explicat că plusul de putere este situat undeva între 20-40 cai putere și 30-50 Nm.

Acestora li se mai adaugă un kit de suspensie, un kit de frâne care vine cu etriere noi, cu 4 pistoane pentru faţă, completat de posibilitatea montării unui diferențial autoblocant. Și partea cea mai bună în toată învestiția asta? Garanția rămâne valabilă dacă accesoriile BMW M Performance sunt montate de mecanici BMW, în service-uri specializate.

Se simte vreo diferență între un BMW standard și unul îmbunătățit cu M Performance?

Da. Pentru exemplificare, BMW ne-a oferit un comparativ în tururi de pistă pe circuitul de la Adâncata, unde am mers întâi cu un model standard, apoi cu același model, dar trecut prin tratamentul BMW M Performance.

Eu am nimerit un X6 30d, adică o mașină-elefant cu care nu ai ce căuta pe circuit și cu care nu mai vreau să am vreodată contact altundeva decât pe drumuri publice (asfaltate). Dar, după ce am încercat versiunea standard și apoi cea accesorizată cu piese BMW M Performance, perspectiva a început să se schimbe în materie de feeling.

bmw_M_performance_16

În plus față de o “piperare” a aspectului exterior și interior, pe modelul cu accesorii BMW M Performance am simțit o acutizare a felului în care răspunde motorul la apăsarea pedalei de accelerație și o stabilitate mult mai bună în viraje, ceea ce pentru un SUV diesel de două tone cum este BMW X6 30d, mie personal mi se pare o performanță notabilă. Chiar dacă nu m-am distrat la fel de mult ca restul colegilor care au nimerit câte un Seria 4 sau un Seria 2. 😀

Mai jos te las cu un set de fotografii care-ți vor vorbi mai mult despre partea estetică a pachetelor BMW M Performance.

bmw_M_performance_01

bmw_M_performance_02

bmw_M_performance_03

bmw_M_performance_04

bmw_M_performance_05

bmw_M_performance_06

bmw_M_performance_07

bmw_M_performance_08

bmw_M_performance_09

bmw_M_performance_10

bmw_M_performance_11

bmw_M_performance_12

bmw_M_performance_13

bmw_M_performance_14

bmw_M_performance_15

bmw_M_performance_16

bmw_M_performance_17

bmw_M_performance_19

bmw_M_performance_20

bmw_M_performance_21

bmw_M_performance_22

bmw_M_performance_23

bmw_M_performance_24

bmw_M_performance_25

bmw_M_performance_26

bmw_M_performance_27

bmw_M_performance_28

bmw_M_performance_29

bmw_M_performance_30

bmw_M_performance_31

bmw_M_performance_32

bmw_M_performance_34

bmw_M_performance_35

bmw_M_performance_36

bmw_M_performance_37

bmw_M_performance_38

bmw_M_performance_39