Cum să arăți bine fără să îngheți: 7 rochii de iarnă călduroase

După ani la rândul în care am fost „certată” cu fustele și refuzam cu înverșunare să le port, am început să o fac pe mama fericită și să le includ din ce în ce mai des în garderobă, sub formă de fuste sau rochii. Mai mult decât atât, de multe ori mi se pare mai simplu să port o rochie, fiindcă nu trebuie să completez apoi decât cu accesorii, eventual o pereche de dresuri și o jachetă.

Problema apare iarna, sau mai exact când temperatura coboară sub 5-6 grade și rochiile te fac să te simți cam dezbrăcată în bătaia vântului. În acest caz, pentru mine sunt 3 reguli esențiale:
– dresuri groase, de minim 70 den, de calitate (credeți-mă că dacă investiți puțin mai mult în ceva bun, vor fi și mai călduroase fiindcă materialul nu este atât de prost)
– paltoane, geci și jachete lungi
– cizme înalte

La toate acestea se adaugă rochii mai groase, tricotate, eventual de tip pulover, sau rochii din materiale mai dense. M-am gândit că majoritatea fetelor au această problemă iarna, așa că am selectat 7 rochii disponibile acum în magazine, unele chiar și la preț redus, tipul de rochii pe care eu le port în această perioadă. Există și varianta să purtați rochii mai subțiri cu un cardigan lung și gros deasupra, dar dacă ne dorim comoditate, e ideal ca o singură piesă să rezolve toată magia.

 

Rochie tricotata – 73 lei

Îmi place combinația de culori și este genul de croială care îmbracă bine corpul.

rochie-tricot-mulata

Rochie tricotata cu guler – 73 lei

O variantă puțin mai scurtă și cu guler înalt, ca să scăpăm și de „grija” fularului. Griul merge cu orice, de la nuanțte de nude până la culori tari.

rochie-tricotata-gri-mulata-guler

 

Rochie pulover cu detaliu din dantelă – 69 lei

Am ales și un model care merge combinat ușor cu cămăși sau bluze, fiindcă are un decolteu mai adânc. Adăugați o cămașă albă clasică închisă la toți nasturii și aveți un look office deosebit.

rochie-groasa-iarna-dantela

 

Rochie pulover tip maleta – 94 lei

Similară cu rochia gri este și această variantă crem. Adăugați o pereche de cercei masivi aurii sau brățări pe ambele mâini și o puteți purta ușor și seara, la cină.

rochie-pulover-maleta

 

Little Black Dress, în varianta groasă – 140 lei

Cu negrul mergem la sigur chiar și în cazul unei rochii groase. Această variantă din pulover poate fi purtată și într-o ținută de weekend dar și în una de birou, în funcție de accesorii.

rochie-neagra-groasa-pulover

 

Rochie office casual – 125 lei

Această rochie are un imprimeu interesant iar materialul trimite cu gândul la rochiile-hanorac matlasate. Împreună cu o pereche de cizme cu toc poate compune o ținută chic pentru birou.

rochie-office-groasa-matlasata

 

Rochie pulover largă și comodă – 160 lei

Încheiem cu ceva foarte călduros și comod, ideal pentru weekend, când vrem să ne simțim în largul nostru dar să nu recurgem la pantaloni sport și hanorac.