Câteva despre The Escape de la BMW Films

Scurtmetrajul The Escape a închis festivalul Les Films de Cannes à Bucarest și în același timp completează seria The Hire.

Înainte de toate, puțin background. Regia este semnată de Neill Blomkamp (probabil i-ați urmărit munca în District 9 și Elysium), iar distribuția conține nume precum Clive Owen, Dakota Fanning, Jon Bernthal și Vera Farmiga.

Bun, acum să vă spun și cum mi s-a părut scurtmetrajul, deși n-am să mă pronunț pe tema e bun/nu e bun, pentru simplul motiv că nu sunt critic de film.

Așadar, Dakota Fanning are mustață.

Jon Bernthal, pe care îl asociez instinctiv cu Shane din The Walking Dead în orice rol ar juca, e luat cu penseta din serialul cu zombie și pus aici. Trage cu arma, urlă, e băiat rău cu pregătire militară țeapănă, ați prins ideea.

bmw_films_the_escape_03

Doar că filmul în sine este o reclamă deghizată foarte bine într-o mini-peliculă de acțiune. Pentru că despre asta vorbim de fapt. The Escape, la fel ca și celelalte filme din serie, este o reclamă BMW. S-a întâmplat să fie la Seria 5 de data asta.

De exemplu, cea în care apare Madonna are în prim plan un BMW M5, iar în The Escape vedeta este noul Seria 5 540i, cu 340 de cai putere.

Faptul că BMW a reușit să îmbrace o reclamă în straie de scurtmetraj de acțiune este în sine un publicity stunt care cere un dublu chapeau.

Fiindcă în timp ce Lincoln mizează pe Matthew McConaughey iar Infiniti l-a recrutat pe Kit Harington (aka Jon Snow din Game of Thrones), BMW a reușit să adune un mix interesant de actori și un regizor nominalizat la Oscar doar ca să promoveze noul Seria 5.

bmw_films_the_escape_02

De ce insist cu reclamă? Pentru că la un moment dat, mașina se joacă de-a trasul sforii cu un elicopter. În marșarier. Și câștigă.

OK, OK, nu mai dau spoilere, pentru că nu știu câți dintre voi au apucat să vadă filmul.

Serios, Dakota Fanning are mustață.