British Vogue, ediție fără modele, dar cu oameni… normali

Nu că modelele nu ar fi oameni normali. 🙂 Dar pentru ele încadrarea în anumite greutăți și dimensiuni este un job, pe lângă abilitatea de a merge bine pe tocuri de 20 și podiumuri alunecoase. Revenind la noi, oamenii normali, iată că revista Vogue din Marea Britanie a dedicat ediția de septembrie femeilor cu dimensiuni realiste. Cu păr roz, cu nas cârn, cu talie de 70 de centimentri. Doar în pictoriale, căci reclamele rămân cele oficiale, iar pe copertă este Emily Blunt.

În presă e un întreg vuiet pe tema aceasta, mulți spunând că cei de la Vogue nu au făcut-o din dragoste și empatie pentru săracele femei care se deprimă când văd fete slabe cu picioare lungi, ci pentru și mai multă promovare. Cu atât mai mult cu cât Alexandra Shulman, redactor șef la British Vogue, a afirmat destul de recent că nimeni nu cumpără revista ei ca să vadă oameni obișnuiți pe copertă. Hmmm, cred că ar cam vrea să șteargă asta din memoria colectivă.

Mi se pare interesant experimentul nu neapărat fiindcă susțin renunțarea la modele, ci fiindcă merită să vezi diferența. Apreciez și trendul internațional de a urca pe podium femei normale, așa-numitele nodels, însă sper să nu ajungem să promovăm orice tip de fizic în apărarea femeilor în general și în detrimentul sănătății. Nu că un corp exagerat de slab ar fi sănătos, cum nici unul XXXXL nu este.

Cam așa arată pictorialele din această ediție specială, singura de fapt. De luna viitoare, British Vogue va reveni la normal.

Vogue_real_issue_1

Vogue_real_issue_2

Vogue_real_issue_3

Sursă foto: Telegraph.co.uk