Branduri care nu fac teste pe animale

În urmă cu ceva timp, la o postare legată de produse cosmetice, unul dintre comentarii țintea exact această problemă: testele realizate pe animale. M-am gândit și atunci că ar fi o temă potrivită, însă am tot oscilat din cauza faptului că nu mă pot declara 100% „curată” din acest punct de vedere. Folosesc produse din ambele categorii.

Cu toate astea, în ultimii 2 ani sunt mult mai atentă la ce cumpăr, în special ca să îmi dau seama ce porcării conțin. Nu doar în cazul cosmeticelor, ci și a produselor alimentare. Și poate cel mai important, mă informez mai bine, iar dacă aleg să cumpăr un produs care conține o substanță dăunătoare sau, în acest caz, este testat pe animale, îmi asum alegerea.

Ca și ingrediente, încerc să evit pe cât posibil parabenii, sărurile de aluminiu, siliconul (dacă este la începutul listei de ingrediente și implicit în cantitate mare) și coloranții. Da, sunt o nebună care scoate telefonul în magazin și caută pe Google ce înseamna substanțele cu nume ciudate. Chiar cu câteva zile în urmă am ales, dintre două loțiuni de corp, pe cea fără coloranți, deși cealaltă mirosea a ciocolată.

Revenind la problema testării pe animale, dacă vă interesează acest subiect, am realizat o listă cu branduri pe care le puteți cumpăra fără grija blănoșilor. Cum spuneam și mai sus, nu sunt deloc un exemplu de urmat, fiindcă am și acum destul de multe produse de la Maybelline, Revlon, L’Oreal, dar și MAC, Avon, Kiehl’s sau branduri high-end deținute de o companie care face astfel de teste (Estee Lauder, de exemplu). Nici produsele de îngrijire de la branduri ca Pantene sau Dove nu mi-au lipsit, în ultimii 2-3 ani să spunem, din baie.

Dar fac tot posibilul să îmi „curăț” alegerile, nu fiindcă aș fi o militantă a drepturilor animalelor care nu poartă cizme de piele naturală, ci fiindcă prefer să fac alegerile potrivite atunci când am această opțiune. Daca produsele îmi plac, mi se par bune, mi se potrivesc și au un preț OK, atunci de ce nu?

Îngrijirea corpului – Bath&Body Works, The Body Shop, Yes to…

Da, știu, 2 din 3 branduri nu au magazine în România. Însă îmi plac atât de mult produsele lor, încât trebuia să le menționez aici.

Bath&Body Works au cele mai yummy-parfumate produse, iar gelurile lor de duș și gelurile antibacteriene pentru mâini sunt geniale. Sunt o grămadă de persoane pe net care aduc așa-zise produse originale și sunt câteva disponibile și pe Aoro. Dar ca să vă asigurați că sunt ce trebuie, vă recomand să le căutați prin duty-free-uri când mai călătoriți.

Yes to… este un brand de produse cosmetice organice, și ele foarte bune. Eu am cumpărat până acum de pe Asos. Spun că 95% din compoziția produselor este formată din ingrediente naturale.

Despre The Body Shop nu trebuie să vă spun foarte multe, probabil sunteți deja împrieteniți cu produsele lor. Mai dau și ei rateuri uneori, dar în proporție de 90% produsele sunt bune.

Machiaj – Too Faced, NYX, Urban Decay, wet n wild, ELF

Încep cu unul dintre brandurile mele preferate, în primul rând datorită prețurilor. ELF sau Eyes Lips Face este un brand accesibil cu produse de calitate medie spre bună. Nu veți găsi cea mai bună pensulă din lume sau cel mai rezistent ruj, dar raportul calitate-preț este excelent. Vă recomand să cumpărați produsele de pe site-ul din strainătate.

Produsele Too Faced sunt disponibile prin mai toate parfumeriile și țintesc, din punctul de vedere al prețului și al calității, către high-end. Vă recomand iluminatoarele și concealerele.

NYX a deschis recent magazine și în România, iar prețurile produselor sunt mai mult decât decente. Rujurile sunt foarte bune, la fel ca pudrele și corectoarele.

De la Urban Decay îmi plac în special fondurile de ten și paletele cu farduri pentru ochi. Găsiți Urban Decay în magazinele Sephora, cu o varietate de produse ce-i drept mai redusă decât în străinătate.

Wet n wild fac rujuri excelente! Îi găsiți în magazinele Kendra și Debenhams, iar prețurile produselor sunt foarte bune.

Cam asta a fost selecția mea în privința brandurilor accesibile, care fac produse de calitate însă nu le testează pe animale. Voi aveți și alte exemple?