BMW M5 Competition Edition: Cântecul de bestie

O practică foarte des uzitată în lumea auto ne arată că un model care se respectă părăsește scena cu o ultimă ediție specială. O fac americanii de la Dodge cu notoriul Viper și o face și BMW cu bruta cunoscută sub numele de M5.

Cum spuneam, la cei 560 de cai putere cu izvorul într-un motor V8 de 4,4 litri, BMW M5 se încadrează lejer în categoria sedanurilor bătăioase care se pot lua oricând de guler cu sportive get-beget.

Dar dacă te cheamă BMW M5, nu poți să cobori cortina oricum, de unde și seria limitată (la 200 de unități) Competition Edition. Dopat astfel încât să livreze 600 de cai putere și 700 Nm, BMW M5 Competition Edition atinge 100 de kilometri pe oră cu plecare de pe loc în 3,9 secunde, supervizat de o cutie de viteze M cu dublu ambreiaj și funcție Drivelogic.

Mașina e acum cu 10 milimetri mai aproape de asfalt față de versiunea standard, iar BMW ne spune că repartizarea cromatică se va face fifty-fity, adică 100 de modele vor fi vopsite în Carbon Black, iar restul de 100 vor afișa Mineral White la exterior. Norocoșii clienți vor avea parte de componente M Performance din fibră de carbon la exterior și de elemente decorative din același material la interior, unde acustica va fi gestionată de un sistem audio Bang & Olufsen.

În încheiere, vă lăsăm să reflectați asupra etichetei de preț pe care BMW o alocă ediției speciale M5 Competition Edition: 129.500 de euro.

bmw_m5_competition_edition_01

bmw_m5_competition_edition_02

bmw_m5_competition_edition_03

bmw_m5_competition_edition_04

bmw_m5_competition_edition_05

bmw_m5_competition_edition_06