BMW i3 pentru Poliția Română

Poliția capitalei au o nouă mașină în garaj: un BMW i3 care devine prima electrică din dotarea Poliției Române, care intră temporar în clubul select al departamentelor de poliție din Londra, Geneva, Los Angeles sau Viena.

Deocamdată, modelul i3 va sta în dotarea polițiștilor bucureșteni pentru o lună, timp în care va efectua misiuni ce țin de sarcini ale Poliției Rutiere dar și pentru activități de patrulare. Vorbim despre un BMW i3 în varianta cu range extender, care nu este altceva decât un motor pe benzină cu doi cilindri, ce promite o autonomie urbană de maxim 200 de kilometri.

Asta înseamnă că celor prinși în offside nu le va fi chiar ușor să scape de brațul electric al legii, mai ales că modelul în cauză dispune de 170 de cai putere și vă pot spune – pe încercate – că este muuult mai agil decât credeți.

Numărul de înmatriculare și grafica specifică poliției din Germania se datorează faptului că mașina este oferită Poliției Române sub formă de comodat. De ce această soluție? Inițiativa Automobile Bavaria Group este de fapt un test, care va putea oferi mai multe detalii despre toate aspectele care implică folosirea unei mașini electrice într-o flotă de poliție.

Noi ne dorim să vedem cât mai multe electrice puse la treabă de forțele de ordine, deși în același timp am vrea și ca problemele importante care afectează activitatea poliției să fie prioritizate cel puțin în egală măsură cu acest tip de inițiative.

bmw_i3_politia_romana_02

bmw_i3_politia_romana_04

bmw_i3_politia_romana_06

bmw_i3_politia_romana_07

bmw_i3_politia_romana_08

bmw_i3_politia_romana_10

bmw_i3_politia_romana_12

bmw_i3_politia_romana_16

bmw_i3_politia_romana_17

bmw_i3_politia_romana_18

bmw_i3_politia_romana_22

bmw_i3_politia_romana_23

bmw_i3_politia_romana_24

bmw_i3_politia_romana_26

bmw_i3_politia_romana_28

bmw_i3_politia_romana_32

bmw_i3_politia_romana_34