Rețetă | brioșe cu măr și scorțișoară

Recunoașteți că, oricât de clișeic ar suna, uneori tânjim după arome de măr și scorțișoară. Așa că v-am pregătit o rețetă super simplă de brioșe cu aceste două ingrediente. Totul durează aproximativ o oră, iar compoziția este suficientă pentru 12 brioșe, cam câte încap pe o tavă.

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 220 grame de făină
  • 140 grame de zahăr
  • 125 grame de unt
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță cu scorțișoară
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 măr mediu tăiat cubulețe
  • un praf de sare

Mai ai nevoie de:

  • un castron pentru amestecarea ingredientelor
  • un tel și o lingură de lemn
  • o tavă pentru brioșe
  • hârtii sau forme de silicon pentru brioșe
  • un cuptor 🙂

Pornește cuptorul pentru a-l încălzi și pregăti.

Topește untul și amestecă-l în bol împreună cu cele două ouă, până când capătă o consistență cremoasă. Adaugă praful de sare (un vârf de linguriță) și zaharul și amestecă până când se topesc.

Următorul pas este să adaugi treptat toate ingredintele uscate și aromele: scorțișoara, esența de vanilie, praful de copt, făina. Amestecă totul temeinic, până când consistența se îngroașă, cam ca un unt de corp. Mărul tăiat cubulețe mici va fi adăugat ultimul.

În fiecare formă de brioșă pune compoziție cam cât să umple jumătate. Brioșele își vor dubla dimensiunea și în acest mod vor avea loc să crească. Nu ai nevoie de ulei sau unt pentru a unge tava sau formele.

Adaugă tava în cuptorul preîncălzit, la temperatură de 170 – 180 de grade celsius, timp de 20 de minute. Le poți verifica cu ajutorul unei scobitori, iar suprafața trebuie să fie ușor crocantă.

4

3

2

1