Alber Elbaz, dincolo de Lanvin

După ce presa de fashion a anunțat că Alber Elbaz pleacă de la cârma brandului Lanvin, părea că personajul dolofan și iubit de toată lumea va intra într-un con de umbră. Știm din interviuri că Elbaz nu este un fan al slalomului printre branduri, iar viața sa pe social media nu era una tocmai activă. Însă ne-a făcut tuturor o surpriză. Albez Elbaz are cont de Instagram 🙂 Iar din descrierea primei imagini postate, reiese că această decizie e o surpriză chiar și pentru el.

Probabil că dacă ai deschis acest articol, nu ar mai trebui să îți spunem cine e Elbaz. Dar credem că această schimbare mare din traiectoria lui e un motiv bun să trecem în revistă ce înseamnă el, dincolo de Lanvin.

Lanvinevent43_highres

Alber s-a născut în Maroc, la Casablanca, însă familia s-a mutat în Israel câțiva ani mai târziu. A studiat acolo designul în cadrul Shenkar College of Engineering, Design and Art și a fost 3 ani în armată. Nu-i așa că acum vi-l imaginați cu o armă în mână, purtând papion? 🙂

În 1985, Alber pleacă în New York și lucrează în primii ani pentru George F Couture și Geoffrey Beene. 12 ani mai târziu i se deschid porțile Raiului: un an pentru Guy Laroche, iar timp de 3 sezoane pentru Yves Saint Laurent. Aventura cu YSL se termină când Gucci cumpără linia de ready-to-wear pentru care crea Alber, iar directorul de design de la acel moment, Tom Ford, nu a agreat prea mult direcția israelianului.

La începutul anilor 2000, începe povestea de dragoste dintre Alber Elbaz și Lanvin. Ambii au evoluat împreună, către un modernism rafinat. Sub direcția lui Alber, Lanvin a avut mereu un aer vesel, jucăuș, dar care respecta în același timp normele de eleganță, obligatorii pentru un brand de lux. Alber trimitea modelele să defileze în balerini, închidea rochiile cu funde mari sau fermoare strălucitoare, crea bijuterii de impact și piese romantice, feminine.

Elbaz s-a declarat de multe ori complexat de faptul că e grăsuț și e, fără îndoială, un visător prin definiție. E tipul de artist care face cu greu compromisuri și crede în puterea pe care le au hainele, mai presus de orice. Cert e că indiferent unde și cum îl vezi, prezența lui te face să zâmbești.

Se pare că despărțirea dintre Alber și Lanvin nu a fost decizia lui, ci a acționarilor majoritari ai firmei. Ne pare rău doar pentru Lanvin. Alber sigur va face minuni în altă parte, cât de curând.

“Un medic îți va recomanda Tylenol. Eu îți voi da o jachetă roșie frumoasă și te vei simți la fel de bine după Tylenol ca și în timp ce porți jacheta roșie.” Alber Elbaz

tumblr_mkh8ykmmXB1qca450o1_r1_1280

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *