5 obiceiuri pe care tenul tău NU le iubește

M-am tot sucit dacă să scriu acest articol fiindcă nu aș vrea să devin un Cosmo cu sfaturi cheesy despre cum să scapi de coșuri. Daaaaar, am văzut aceste 5 greșeli despre vă spun mai jos atât de des, chiar și la persoane pe care le cunosc, încât știu că mă voi simți mult mai bine dacă vorbesc despre ele. Vă rog eu mult, nu le mai faceți. Tenul vostru vă va mulțumi cu siguranță și se poate să scăpați măcar de câteva dintre problemele pe care le aveți cu tenul.

Nu schimbi des pernele și fețele de pernă

La noi în casă, lenjeria de pat se schimbă săptămânal, și dacă nu, în cel mai rău caz la două săptămâni. Dar chiar și așa, fețele de pernă nu văd mai mult de 7-8 zile între spălări. Gândiți-vă așa: cum ar fi dacă ați purta același tricou timp de mai multe zile? Cam așa este și cu lenjeria de pat. Se adună în material urme de transpirație, de sebum, poate și particule mici de machiaj, celule descuamate de pe piele, și toate se suprapun în straturi sexy peste care voi dormiți în fiecare zi, cel puțin 6-7 ore.

Și nu e suficient să schimbați fețele de pernă dacă dormiți pe perne vechi de 4 ani. Chiar dacă le-ați spălat vreodată (sper!), în umplutura lor se adună un set separat de bacterii. Schimbați complet pernele o dată pe an. Găsiți la Ikea variante ieftine și bune.

Folosesti produse cosmetice vechi

Am mai atins acest subiect în clipul de favorite din iunie. Nu înțeleg cum pot unele persoane să își pună pe față sau pe corp produse cosmetice deschise acum 3-4 ani. Sunt chimicale și la urma urmei nu se strică așa cum o face o roșie pe care o ții în bucătărie, dar pe bune: cât praf, câte mâini murdare și câte schimbări de temperatură a văzut acel produs? Compoziția chimică se schimbă destul de ușor, nu degeaba pe cam toate recipientele scrie să le păstrezi în locuri întunecate și la maxim 25 de grade.

Investește doar în produse pe care știi că le folosești și schimbă-ți regulat trusa de make-up. Poți pune mici bilețele pe ambalaje cu data deschiderii și periodic să arunci tot ce depășește 1-2 ani.

Nu știi ce tip de ten ai

M-am lovit personal de această problemă. O lungă perioadă am crezut că am un ten foarte uscat pe care l-am hidratat excesiv. Apoi am început să am un exces de sebum, pe care l-am interpretat greșit crezând că tot tenul meu este gras. De fapt, am un ten mixt: sebum în zona T, zone uscate sub ochi, pe pomeți și extremități.

Așa că e foarte important să știi ce tip de ten ai, iar ca să nu greșești poți cere ajutorul unui dermatolog sau al unui makeup artist bun. Apoi toate produsele pe care le cumperi vor fi adecvate și nu îți vei agresa tenul.

Îți cureți prea mult tenul

Și aici pot să ridic mâna – sunt vinovată. Foloseam prea des măști, scruburi sau geluri de curățare puternice. Din cauza asta cred că am și ajuns să am acel exces de sebum despre care vă spuneam, care acum 4-5 ani nu prea era…

Regula mea este următoarea: dimineața folosesc un gel de curățare delicat, seara apă micelară pentru demachiere până când cotonetele rămân complet albe, de 2-3 ori pe săptămână un scrub (de obicei după duș, ca să am porii deschiși) și o dată pe săptămână o mască de curățare.

Folosești pensule murdare sau în comun cu alții

Eu sunt una dintre acele disperate care le spun tuturor makeup artiștilor să curețe pensulele în fața mea înainte de a-mi aplica machiajul. Chiar și în magazine, unde totul este rapid și just for show. Nu suport ideea ca acele pensule să fi trecut înainte pe fețe a zeci de alte persoane, fiecare cu diferite probleme ale tenului sau grade de… igienă.

Sfatul meu este ca dacă apelezi la sfaturile unui specialist să faci același lucru. Iar acasă, să ai trusa ta de pensule pe care să nu le împarți cu sora, verișoara sau colegele de apartament. Curăță-le regulat și cel mai important, igienizează-le cu soluții antibacteriene. Nu e suficient să elimini resturile de pudră și să miroasă frumos. Trebuie să elimini și bacteriile.

 

Voi cum vă păstrați tenul curat și sănătos?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *