5 lucruri pe care să le faci în Sibiu

Liniște, mulți turiști, clădiri și străduțe incredibil de frumoase. Sibiul e un mod excelent de a-ți încărca bateriile și dacă nu ai apucat până acum să îi faci o vizită, îți recomandăm mai jos 5 lucruri de care te poți bucura chiar și într-o excursie scurtă de weekend.

1. Să urci în Turnul Sfatului
E mai mult decât celebru și poate nu te atrage, însă merită să urci și să te bucuri de vederea de sus. Casele vechi din Sibiu se văd grozav de la înălțime, cu acoperișurile care te privesc din toate părțile. Turnul a fost consolidat și reconstruit parțial de mai multe ori în cei peste 700 de ani de când face legătura între cele două mari piețe ale orașului, iar astăzi găzduiește uneori expoziții sau ateliere. Taxa de intrare e doar 2 lei.

20140802_115721

 

2. Piața Mare, Piața Mică, Piața Huet
Centrul orașului este un furnicar, mai ales vara când Sibiul e asaltat de turiști. Farmecul lui rămâne însă același 🙂 Dacă vrei să te bucuri de mai multă liniște, ieși la plimbare dimineața, în jur de 10:00. Orașul nu se trezește încă și te poți bucura și de o cafea pe răcoare. O plimbare lejeră în cele trei piețe care formează centrul orașului vechi durează cam 2-3 ore și găsești la tot pasul panouri cu hărți unde te poți orienta. E un mix interesant de cultură și istorie, așa că înarmează-te cu aparatul foto și bucură-te de priveliște.

2015-07-25 15.48.05

2015-07-25 15.50.59

2015-07-25 15.53.04

20140802_104906

 

3. Plimbă-te pe străduțele lăturalnice
Sibiul e unul dintre puținele orașe în care partea veche se extinde mai mult de câteva străzi pline de obiective turistice, pe care le epuizezi imediat. Te poți plimba ore întregi pe străduțele lăturalnice, la fel de frumoase și de pline de istorie. Ia cu tine și încălțăminte comodă, pentru că Sibiul păstrează în multe zone pavajul cu piatră cubică, iar străduțele și pasajele vechi au multe curbe, denivelări și trepte. Noi am găsit la tot pasul fațade vechi, balcoane cu sculpturi complexe sau mici fântâni arteziene.

20140802_110003

20140803_105059

 

4. Mănâncă la restaurantele din Piața Mică
Găsești cafenele și restaurante la tot pasul și nu am auzit pe cineva spunând până acum că într-un anumit loc nu ar fi ok. Majoritatea oferă preparate internaționale, însă găsești și restaurante cu specific românesc, grecesc sau vânătoresc. Ni se pare uneori că în Piața Mică e un oarecare aer occidental, poate și din cauza numărului mare de turiști. Cert este că poți lua masa sau poți bea o cafea cu o vedere frumoasă către Turnul Sfatului sau către Podul Minciunilor.

capture-20150727-122754

 

5. Ieși din oraș
Și nouă ne e greu de fiecare dată să ne despărțim de centrul orașului, însă dacă ajungi în zonă îți recomandăm să explorezi puțin și împrejurimile, mai ales dacă vii cu mașina. Poți vizita Muzeul Satului și Grădina Zoologică, ambele foarte frumoase și poziționate lângă pădure. O altă variantă ar fi să rezervi câteva ore pentru o excursie la Păltiniș, o stațiune situată la aproximativ jumătate de oră de Sibiu. Poți lua prânzul în aer liber și curat și te poți plimba puțin prin zonă. Te va fascina și drumul, prin sate pitorești cu celebrele case colorate săsești.

Dacă le-ai încercat pe toate și încă te întrebi ce să faci in Sibiu, promitem să completăm lista cu recomandări de fiecare dată când îl vom vizita 🙂

One comment

  1. Sibiu Rally Challenge 2015: Transfăgărășanul respiră iar motorsport

    […] spus deja ce locuri de plac în Sibiu, dar pentru că la Sibiu Rally Challenge tonul este dat de motorsport, spectatori și traseele […]

Comments are closed.