2016 Mercedes-Benz E-Class

Partea bună: Mercedes-Benz ne dezvăluie primele imagini cu interioul noului E-Class. Partea proastă: nu există așa ceva, pentru că noul Mercedes-Benz E-Class este o demonstrație de forță hi-tech.

Două ecrane de 12,3 inci (31,2 cm) fiecare cu rezoluție de 1920 x 720 pixeli domină interiorul noului Mercedes-Benz E-Class, similar cu setup-ul oferit de S-Class. Elementul nou este oferit de comenzile tactile amplasate pe volan – o premieră în industrie – cu ajutorul cărora șoferul poate controla sistemul de infotainment prin mișcări de tip swipe, ca și cum ar utiliza un smartphone.

Ecranul din dreptul șoferului afișează instrumentele de bord, inclusiv turometrul și vitezometrul, dar poate fi configurat în trei moduri diferite: Classic, Sport sau Progressive. Al doilea ecran, cel amplasat deasupra consolei centrale, are rol de panou de comandă pentru sistemul de infotainment și poate fi de asemenea personalizat în funcție de preferință, inclusiv prin alegerea culorii de ambianță care să-l facă mai vizibil pe timp de noapte.

Suita tehnologică nu se opreștei aici. Pentru E-Class, Mercedes-Benz a dezvoltat un sistem audio în parteneriat cu Burmester prin care habitaclul este dotat cu nu mai puțin de 23 de difuzoare, inclusiv patru amplasate în plafon.

Pentru că suntem tot mai aproape de mașinile autonome, germanii au umblat și la sistemele de siguranță. Noul Mercedes-Benz E-Class va fi dotat cu Active Lane Change Assist, o funcție de asistență care va înlătura accidentele cauzate la schimbarea benzii. Pe scurt, dacă șoferul intenționează să schimbe banda, tot ce trebuie să facă este să semnalizeze timp de două secunde. De aici, sistemul preia controlul și cu ajutorul radarelor, senzorilor și camerelor video execută manevra în condiții de siguranță, la viteze de cel puțin 80 km/h și maxim 180 km/h.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *